مشاور و نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه در امور حوزه های علمیه در گفتگو با خبرگزاری حوزه، با بیان این که در عرصه مدیریت وقف در کشور شاهد تحولات عظیمی هستیم که در سایه برنامه ریزی های دقیق میسر شده است، گفت: یکی از مباحث که تا حدودی مغفول واقع شده بود، بحث وقف بود که این مفهوم ارزشی و دینی از دیرباز زمینه ای فراهم آورده تا امت اسلامی از ثمرات و برکات دنیوی و اخروی آن بهره مند شوند.
وی داد: با تلاش نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف، در راستای به روز رسانی اطلاعات و مسایل مربوط به وقف ، سامانه موقوفات در کشور راه اندازی شده و به این وسیله در هر نقطه ای از کشور که وقفی صورت گیرد، این مساله در سامانه ثبت می گردد.
حجت الاسلام و المسلمین رضوی مهر همچنین بیان داشت: از دیرباز تاکنون، بخشی از موقوفات سطح کشور، اختصاص به حوزه های علمیه داشته است.
وی اضافه کرد: مردم دین دار، خدا پرست و توحید محور کشور ما از گذشته عنایت و توجه ویژه ای به مساله استقلال حوزه های علمیه داشته اند که این مهم همواره مورد تاکید مراجع عظام تقلید و نیز خواسته امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.
احیای موقوفات؛ راهکاری برای استقلال حوزه های علمیه
مشاور سازمان اوقاف و امور خیریه در امور حوزه های علمیه همچنین با تاکید بر این که یکی از راهکارهای استقلال حوزه از دولت، توجه به موقوفات است، گفت: امروز موقوفات حوزوی شناسایی شده و جلسات منظمی نیز در این باره میان مدیران و مسئولان حوزوی با مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شده و راهکارهای تحقق این مساله و نیز چگونگی تعامل در این باره مورد بررسی قرار گرفته است.
وی یادآور شد: همچنین در این همین راستا سازمان اوقاف با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه تفاهم نامه همکاری امضا کرده است.
لزوم تسریع در برخورد با موقوفه خواران
نایب رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با اشاره به دغدغه خاطر و پیگیری های فراوان نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه، اظهار داشت: لزوم رسیدگی سریع به پرونده های مربوط به موقوفات از سوی قوه قضاییه یکی از ضرورت هایی است که با پیگیری سرپرست سازمان اوقاف، بر لزوم تسریع در این باره و نیز برخورد قضایی با موقوفه خواران تاکید شده است.
یک پنجم موقوفات کشور حوزوی است
وی با بیان این که اخیرا نیز کمیته تفحص موقوفات آغاز به کار کرده است، گفت: در حال حاضر حدود 20 درصد موقوفات کل کشور را موقوفاتی تشکیل می دهد که اختصاص به حوزه های علمیه دارد.
حجت الاسلام والمسلمین رضوی مهر همچنین با اشاره به این که حدود 700 موضوع وقف در کشور شناسایی شده است، بیان داشت: مردم ما به جهت تدین خویش از گذشته تاکنون موقوفاتی در راستای عزاداری سید الشهدا (ع) ، اعزام مبلغ ، انجام سفرهای زیارتی، ترمیم و تعمیر مدارس علمیه، هزینه برای کمک شهریه طلاب و ... داشته اند.
وی اضافه کرد: ما همچنین مولفین گرانقدری داشته و داریم که حق چاپ کتب و آثار خود را به سازمان اوقاف داده و این گونه محتوای علمی خود را وقف کرده اند.
موقوفات جدید به برکت فعالیت مبلغین
وی گفت: امروز به برکت فعالیت تبلیغی روحانیون مبلغ و اطلاع رسانی آن ها شاهد ثب موقوفات جدیدی در کشور هستیم که از آن جمله می توان به فعالیت های قرآنی و بسترسازی برای هجرت روحانیون به مناطق مختلف اشاره کرد.
اهتمام جدی حوزویان به مساله وقف
مشاور سازمان اوقاف و امور خیریه در امور حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهتمام جدی مسئولان حوزوی به نهادینه سازی مساله وقف در سطح جامعه، ابراز داشت: بی شک موقوفات حوزوی ، پشتیبان خوبی برای تحول در حوزه های علمیه است به ویژه آن که ما نیاز داریم در مناطق محروم کشور، مدارس علمیه ای تشکیل شود و به طور منظم و با امکانات لازم به تربیت طلاب و روحانیون بپردازند.
لزوم اهتمام به موقوفات در رابطه با اهل بیت (ع)
نایب رییس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم با تاکید بر اهمیت موقوفات در رابطه با اهل بیت (ع)، خاطرنشان کرد: روحانیون تلاش کنند همان طور که ما موقوفاتی در رابطه با سفره اکرام امام حسن (ع) و نیز موقوفاتی مربوط به حضرت زهرا(س) داریم، موقوفات امام علی (ع) نیز داشته باشیم تا به این وسیله در راستای اکرام ایتام و حمایت از خانواده های محروم و مستضعف قدم های خوبی برداشته شود.